SPOED: Vrijwilligers gezocht om 150 opgevangen katten te verzorgen op Skiathos.

Voor een particuliere opvang op Skiathos zijn wij met spoed op zoek naar vele vrijwilligers die in augustus en daarna mee willen helpen met de verzorging van de ca. 150 katten die daar opgevangen zijn. Ervaring en kennis is niet nodig.

Er is een appartement beschikbaar waar gratis overnacht kan worden (zolang plaats beschikbaar) en anders is er goedkope accommodatie verkrijgbaar.

De opvang wordt geleid door de Engelse Sharon Hewing die zich al meer dan 10 jaar inzet voor zwerfkatten in haar omgeving.

Iedereen die van katten houdt en minstens twee weken vrijwilligerswerk wil gaan doen, is er van harte welkom.

Skiathos katten asiel
collage van Skiathos asiel fotoos

Voertaal: Engels en onderling veelal ook Nederlands.

Hoe daar te komen? Er zijn vele charter-vluchtmogelijkheden naar dit eiland, maar die zijn er alleen van april tot eind oktober. Anders is het vliegen op Athene en dan met een binnenlandse vlucht door naar het eiland.

Transfers: Na aankomst op de luchthaven van Skiathos word je persoonlijk afgehaald en ook later weer teruggebracht.

Accommodatie: Er is meestal gratis accommodatie beschikbaar (afhankelijk van de periode) en anders  goedkoop elders op het eiland en je wordt dan dagelijks gehaald en weer teruggebracht, maar nog mooier is het als je voor je eigen vervoer wil gaan zorgen met een goedkope huurauto.

Aanmelden: Als je dit vrijwilligerswerk wil gaan doen, kun je je inschrijven via de link onderaan de pagina.

Waar is Skiathos?
Skiathos 1
Skiathos 1
Skiathos 1
Skiathos 1

De situatie is voor de vele katten momenteel (maart 2018) vrij kritiek, omdat het grote huis waar ze eerst woonden verkocht moet gaan worden.

Sharon en de katten zitten nog steeds op het terrein en alles om hun heen wordt 'afgebroken' en verwijderd en de katten zijn nu aangewezen op een aantal kleine ruimtes in de tuin.

Dit maakt de verzorging alleen nog maar intensiever en hulp is nu echt heel hard nodig.

Bovendien is een aantal van de katten blind en voor hen wordt ook dringend adopties gezocht.

Binnenkort komt er weer een flink aantal kittens erbij die op straat geboren worden en dan zijn veel extra handen heel hard nodig.

De bemiddelingskosten voor dit vrijwilligerswerk zijn normaal 39 euro, ex BTW, maar voor Skiathos geldt een korting van 50%. De opbrengst hiervan wordt overigens geheel gebruikt om dergelijke asielen te kunnen ondersteunen.

Klik hier voor het inschrijfformulier.

 

Klik op het plaatje hiernaast
voor een artikel over het asiel.

Wil je je aanmelden?

Voor het inschrijfformulier: klik hier